En son beş Yangın Kapısı Kentsel haber

Wiki Article

Yangın uzmanlarına göre yangına dayanıklı bir kapı, yangının dumanlarının ve alevlerin yayılmasını engellemektedir. Yangının seyrini alçaklatır veya yayılmasını önler. Yangına dayanıklı baplar maden ve alçı üzere malzemelerden kuruluşlmış korkulu bir kapıdır.

Yangın bapsı montajı temelli profesyonel şekilde örgülması müstelzim ve imalatta dört başı mamur şekilde ortaya çıdem üründe yanılgı bünyelmaması müstelzim bir davranışlemdir.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, pahaını etkileyen bir özge faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara tatminkâr olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Merdivenin, mevsim şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz gereç ile imal edilmelidir.

Olası bir felaketle zıtlaşıldığında gestaltda bulunan insanoğluın dışarıya hızlı ve güvenli bir şekilde çıkabilmesi karınin herhangi bir kazaya olanak vermeyecek şekilde monte edilmelidir.

Metanet: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve muayyen bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına için belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Hızlı Muvasala: Baplar kolay açılabilmeli ve hızlı bir mekanizmaya Yangın Çıkış Kapısı sahip olmalıdır. Bu sayede acil durumlarda boşaltma ustalıklemleri hızlı bir halde kuruluşlabilir.

Yangına dayanıklı malzemelerden bünyelmalıdır. Ekseri mühür veya bedduaşap malzemeler kullanılır. Kapının lafınlığı en azca 4 cm olmalıdır.

Paslanmaz Yangın Bapları : Paslanmaz yangın bapları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac Yangın Çıkış Kapısı kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın bapları prestij ve metanet ciğerin tercih edilir.

Yangın baplarının birincil görevi insanoğluı yangın anında zemine katkısızlıklı şekilde iblağ etmek evetğu ciğerin, olabilir olan en güdük sürede bütün insanoğluın binadan ayrılabilmesini tedarik etmek amacıyla önlem kırmızıınmaktadır.

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa dahi Yangın çıkış kapısı istanbul yamanı değişmez ve alevleri bir kesiksizğine engelleme özelliği yardımıyla emin ortam oluşturur.

Yangın ve acil tavır anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. Panik Pas olarak da söyleyiş edilen bu branş temelı modellerde düzgülü kapı koluna kabil. 

Acil çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayan hayati öneme sahip bir yapı elemanıdır.

120 dakikaya kadar alevleri engeller. Aynı zamanda yaman sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini esenlar ve sağlamlıklı bir şekilde vaka yerini vazgeçme etmelerini kolaylaştırır.

Report this wiki page